Dag 1 - Zondag 13 juli - Naar Zuid Afrika


Route dag 2
Van: Huis
Naar: Zuid Afrika - Johannesburg (Bushlore autoverhuurder)
Afstand: lang

 Het is zover! De tassen staan klaar en rond 12.00 uur vertrekken we naar Frankfurt. De auto parkeren we op de Holiday Parking van het vliegveld. Het is een enorm terrein waar heel wat auto's geparkeerd kunnen worden. Met een shuttlebusje worden we naar de vertrekhal gebracht. We zijn een van de eersten die inchecken, het is nog heel rustig bij de balie. Bij het boeken van de vlucht konden we aangeven welke stoelen we wilden. We zitten bij het raam en met twee stoelen bij de nooduitgang. lekker ruim.

Daarna kijken we wat rond in de hal, daar is niet zoveel te beleven, dus gaan we maar door de douane. Hier moeten we onze meegebrachte pakjes drinken inleveren. 
Van de douanebeamte mogen we het nog wel ter plekke opdrinken, wat we dan maar snel doen. Om het begin van de vakantie vieren, gaan we een lekker gebakje eten. We kijken wat rond in de winkels en zoeken dan een plekje bij de McDonalds, waar we uit het raam kijkend de vliegtuigen zien landen en opstijgen. Na lang wachten mogen we eindelijk inchecken. We vertrekken op tijd, en krijgen al vrij snel het diner geserveerd. Martijn en Niels vermaken zich met de films en de spelletjes, waarna ze lekker in slaap vallen. Ze hebben natuurlijk de stoelen bij de nooduitgang ingepikt, waardoor wij genoegen moeten nemen met de krappe stoelen erachter.