Reisverslag Zuidelijk Afrika


Route dag 2
Totale afstand:   6246km


Dag 28 Dag 1  

Van 13 juli t/m 9 augustus 2008 hebben we een rondreis door Zuidelijk Afrika gemaakt. We zijn begonnen in Johannesburg. Via het Marakele National Park zijn we Botswana in getrokken, waar we erg genoten hebben van een bootsafari in het Chobe National Park. Met de veerboot zijn we de grens met Zambia overgestoken, waar we de indrukwekkende Victoria falls vanaf de grond en vanuit de lucht hebben bekeken. Via de Caprivistrip zijn we naar het Etosha National Park in NamibiĆ« gereden. Daarna via de Spitzkoppe naar de kust bij Swakopmund en Walvis Bay.  Vervolgens door de Namib woestijn naar de Fish River Canyon.  Weer terug naar Zuid Afrika naar het Kgalagadi Gemsbork Park en toen was het helaas weer tijd om terug naar Johannesburg te rijden. 
We hebben een prachtige reis achter de rug . Het is moeilijk kiezen maar een paar hoogtepunten die er uit springen waren voor ons:

1. Living Desert Tour met Tommy bij Swakopmund
2. Bootsafari in het Chobe National Park met heel veel olifanten
3. Helicoptervlucht boven Victoria Falls
4. Kamperen bij de Spitzkoppe, puur natuur zonder verlichting en faciliteiten, maar wel een prachtige plek met overhang waar je je terug in de prehistorie waant.
5. Okaukuejo tourist camp in Etosha waar je bij de waterplaats een complete natuurfilm krijgt voorgeschotelt.
6. Treesleeper, met bushwalk bij de San